Inspiratie

Herkenbaar? Na het werk vind je de tijd niet om uitgebreid te koken? Of je ontvangt straks gasten en je wilt hen verrassen met een origineel recept.

Doe eens ‘loco’ en combineer onze producten met een stukje vlees, vis of zelfs fruit. Zo zorg je voor een complete en evenwichtige maaltijd met een ‘personal touch’.

Ontdek het recept bestekje
Wortelwrap met coleslaw, courgetti en pastrami
4 pers

Snij de paprika in fijne schijfjes en bak samen met de courgetti kort aan in wat olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.

Neem een wortelwrap en schik er een wat coleslaw op. Leg er vervolgens de courgetti op en tot slot de pastrami. Rol de wrap stevig op en laat even opstijven in de koelkast.

Je kan de wrap gemakkelijk op voorhand klaarmaken en meenemen in je brooddoos, of in stukjes snijden en serveren als aperitiefhapje.

200 g coleslaw 200 g courgetti 1 zoetpuntpaprika 200 g pastrami bieslook Poco Loco carrot wraps
Ontdek het recept bestekje
Rode bietenwrap met zure haring en appel
4 pers

Laat de zure haring goed uitlekken en dep het overtollige vocht met keukenpapier. Snij in stukjes.

Snij de appel in julienne.

Snij de rode biet in blokjes.

Meng de zure room met citroensap (naar smaak), dille en fijgesnipperde lente ui.

Neem een rode bietenwrap en bestrijk met de zure room. Schik er de appeljulienne op en vervolgens de zure haring en werk af met wat blokjes rode biet. Rol de wrap stevig op en laat even opstijven in de koelkast.
Je kan de wrap gemakkelijk op voorhand klaarmaken en meenemen in je brooddoos, of in stukjes snijden en serveren als aperitiefhapje.

200 g zure haring (uitgelekt) 1 appel 1 rode biet Limoensap Zure room Dille Lente ui Poco Loco beetroot wraps
Ontdek het recept bestekje
Wortelwrap met zoete aardappel, kip en gedroogde veenbessen
4 pers

Schil de zoete aardappel. Snij de helft in grove stukken en kook samen met het knoflookteentje beetgaar. Laat afkoelen en blend fijn samen met de mayonaise. Voeg fijngesneden chili en koriander toe aan de saus. Breng op smaak met peper, zout en honing.

Snij de rest van de zoete aardappel in kleine blokjes en kook beetgaar.

Snij de kip in reepjes, kruid met peper en zout en gril in een grillpan.

Neem een wortelwrap, smeer in met de zoete aardappelsaus, schrik er wat blokjes zoete aardappel op, de veenbessen en de gegrilde kip. Garneer met wat extra korianderblaadjes. Rol de wrap stevig op en laat even opstijven in de koelkast.

Je kan de wrap gemakkelijk op voorhand klaarmaken en meenemen in je brooddoos, of in stukjes snijden en serveren als aperitiefhapje.

400 g zoete aardappel 200 g kip 2 à 4 EL mayonaise 1 teentje knoflook honing 200 g gedroogde veenbessen 1 rode chili 1 bosje koriander Poco Loco carrot wraps
Ontdek het recept bestekje
Rode bietenwrap met meloen en parmaham
4 pers

Snij de meloen, rode ui en paprika in stukjes en meng met de spinazieblaadjes. Werk af met een beetje mosterdvinaigrette, peper en zout.

Besmeer de wrap met een tweetal eetlepels cottage cheese. Schik er het meloen mengsel op en werk af met parma ham. Rol de wrap stevig op en laat even opstijven in de koelkast.

Je kan de wrap gemakkelijk op voorhand klaarmaken en meenemen in je brooddoos, of in stukjes snijden en serveren als aperitiefhapje.

½ meloen 150 g jonge spinazie 1 rode ui 1 gele paprika 100 g cottage cheese 200 g parma ham Lichte mosterdvinaigrette Poco Loco beetroot wraps
Ontdek het recept bestekje
Wortelwrap met frisse erwtenpuree en crispy pancetta
4 pers

Stoom de erwten samen met de knoflook en ui. Hou een tweetal eetlepels erwten apart en blend de overige gestoomde erwten met de room en munt en breng op smaak met peper en zout.
Bak de fijngesneden panceta op 200°C gedurende 10 minuten in de oven.

Meng de erwten met de maiskorrels en werk af met peper, zout en een beetje olijfolie.

Neem een wortelwrap en smeer er de erwtenpuree op. Schik er het erwten-maismengsel op. Werk af met de crispy pancetta. Rol de wrap stevig op en laat even opstijven in de koelkast.

Je kan de wrap gemakkelijk op voorhand klaarmaken en meenemen in je brooddoos, of in stukjes snijden en serveren als aperitiefhapje.

150 g diepvrieserwtjes 50 g zoete maiskorrels 3 takjes munt 1 ui 10 cl room 150 g pancetta Knoflook Platte peterselie Poco Loco carrot wraps
Ontdek het recept bestekje
Rode bietenwrap “Waldorf”
4 pers

Snij de bleekselder in stukjes en blancheer. Snij de appel en stukjes en meng met de geblancheerde bleekselder. Meng de mayonaise met de azijn en de tuinkruiden en voeg toe aan het appel-bleekselder mengsel.
Snij de kip in fijne reepjes, kruid met peper en zout en gril in een grillpan.

Leg enkele eetlepels van de appel-selder mix op een rode bieten wrap. Schik er vervolgens enkele stukjes kip op. Werk af met walnoten en schijfjes radijs. Rol de wrap stevig op en laat even opstijven in de koelkast.

Je kan de wrap gemakkelijk op voorhand klaarmaken en meenemen in je brooddoos, of in stukjes snijden en serveren als aperitiefhapje.

1 appel 2 stengels bleekselder Enkele radijzen 20 g walnoten 200 g kip 1 EL appelazijn 4 EL mayonaise Optioneel: fijngehakte tuinkruiden (dragon, kervel, peterselie, …) 4 Poco Loco Beetroot wraps
Ontdek het recept bestekje
Feestelijke hapjes
4 pers

Hapjes met carpaccio
Maak de truffelmayonaise door enkele druppels truffelolie toe te voegen aan mayonaise. Bestrijk een wrap met een eetlepel truffelmayonaise. Bedek de wrap met de rucola. Schik er vervolgens de carpaccio op, bestrooi met parmezaanschilfers en kruid naar smaak met peper. Rol stevig op en laat rusten in de koelkast.

Hapjes met gerookte zalm
Bestrijk de wrap met één eetlepel roomkaas. Bestrooi met versnipperde bieslook. Kruid af naar smaak met peper en zout. Schik er de gerookte zalm op. Rol stevig op en laat rusten in de koelkast.

Hapjes met geitenkaas, courgette en granaatappel
Snij de courgette in lange dunne slierten. Bestrijk met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de courgette heel kort in een hete grilpan en laat afkoelen. Snij de granaatappel in twee en klop met een houten lepel op de schil om er de pitjes uit te halen. Bestrijk de wrap met een eetlepel verse geitenkaas, verdeel er de rucola over en schik er de plakken courgette op. Rol stevig op en laat rusten in de koelkast

Haal de wraps uit de koelkast, verwijder de uiteinden en snij in stukken.

hapjes met carpaccio 100g carpaccio 1 EL parmezaanschilfers 2 EL mayonaise truffelolie hapjes met gerookte zalm 100g gerookte zalm 2 EL roomkaas bieslook en/of dille hapjes met geitenkaas 2 EL verse geitenkaas 1 courgette 1 granaatappel rucola 4 Poco Loco wraps
Ontdek het recept bestekje
Enchilada suiza met kip en salsa verde
4 pers

Begin met de salsa verde:
Verwarm de oven op 180°C
Snij 2 groene paprikas, 2 uien, 2 groene chili pepers en knoflook in grove stukken
Schik de groenten op een bakplaat, bestrooi ze met oregano en besprenkel met olijfolie. Meng zodat de oregano en olijfolie goed verdeeld zijn over de groenten. Bak de groenten gedurende 15 à 20 min in de oven
Mix de groenten tot een saus, samen met de cottage cheese, grof gehakte koriander, de jalapenos, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve limoen

Bereiding van de enchiladas:
Snij de kip, de overige paprika en de aubergine in reepjes en bak in wat olijfolie tot de kip gaar is. Strooi er de Poco Loco fajitakruiden over en meng er een 6-tal lepels salsa verde onder.
Bedek de onderkant van de ovenschaal met salsa verde. Hou nog een beetje saus over.
Schik wat vulling in het midden van een tortilla, en rol de tortilla op. Herhaal met de overige tortillas en schik ze in de ovenschaal.
bestrijk de enchiladas met de rest van de saus en strooi er de cheddar over.
Gratineer gedurende een 10-tal minuten op 180°C.
Serveer met partjes limoen.

300g kipfilet 3 groene paprika's 2 groene chili's 4 uien 1 aubergine 3 teentjes knoflook 1 limoen 1 botje verse koriander 1 eetlepel gedroogde oregano olijfolie 200g geraspte cheddar kaas 4 eetlepels cottage cheese eetlepel Poco Loco jalapenos 1 zakje Poco Loco fajitakruiden 8 Poco Loco corn tortillas
Ontdek het recept bestekje
Zomerse soft taco’s met scampi en mangosalsa
4 pers

Snij de mango in brunoise. Snipper de sjalot fijn. Hak de koriander fijn (hou enkele takjes apart om te serveren). Meng alles goed samen met een beetje limoensap en kruid naar smaak met zout. Voeg eventueel enkele schijfjes chili toe aan de salsa.

Snij de paprika in reepjes, de ui in ringen en versnipper de chili peper. Bak de scampi's kort aan in een beetje olijfolie en kruid met 1 eetlepel van de kruidenmix. Haal de scampi's uit de pan.

Bak nu de groenten in wat olijfolie en strooi er de rest van de kruidenmix over. Pers 1/2 limoen en giet het sap bij de groenten. Voeg nu ook de scampi's weer toe en meng. Zet het vuur af.

Verwarm de gorditas (besprenkel de gorditas met een beetje water en verwarm ze afgedekt 1 minuut in de microgolf op 750W of voorverwarmde oven op 200 °C). Serveer wat groenten en enkele scampi op een gordita en werk af met de mangosalsa, verse koriander, zure room en met extra partjes limoen om af te werken naar smaak.

400g scampi, ontdooid, gepeld en zonder darmkanaal 1 ui 1 sjalot 3 paprika's 1 chili peper 1 teentje knoflook 2 limoenen 1/2 mango verse koriander olijfolie zure room 1 zakje poco loco fajita kruiden 1 pakje poco loco gorditas (soft taco's)
Ontdek het recept bestekje
Appel chimichangas
4 pers

Stoof de appels in een eetlepel boter en voeg suiker toe naar smaak. Schep een vierde van de appelvulling in het midden van de tortilla en vouw eerst onder- en bovenkant en daarna de zijkanten van de tortilla goed dicht.
Leg de appelpakketjes of chimichangas op de naad in een beboterde ovenschaal en smeer de bovenkant rijkelijk in met gesmolten boter. Bestrooi ze met suiker en een snuifje kaneel, en bak de chimichangas gedurende 10 minuten op 200°C. Tip: serveer de chimichangas warm met opgeklopte vanilleroom of een bolletje vanille-ijs.

2 à 3 appels Suiker Snuifje kaneel Boter 4 Poco Loco tortilla’s natural
Ontdek het recept bestekje
Chili con carne met korst van tortilla chips
4 pers

Stoof een ajuin samen met paprika’s, knoflook, rode chili en bak het rundergehakt. Voeg de Poco Loco burrito saus en de fijngesneden tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Meng de uitgelekte bonen en maïs onder het vlees en laat het geheel nog eens opkoken. Hak de koriander fijn, meng onder de chili con carne en giet die in een ovenvaste schotel. Verkruimel de chips en meng ze met verkruimelde blauwe kaas en de geraspte cheddarkaas. Strooi een dikke laag van deze mix over de chili con carne. Gratineer het geheel gedurende 8 minuten op 200°C.

300 gr. rundergehakt 1 ajuin 2 tomaten 1 rode paprika 1 groene paprika 2 rode chilipepers 3 teentjes knoflook Verse koriander Blauwe kaas Geraspte cheddarkaas 50 gr. mais 1 blik Poco Loco chilli beans 1 bokaal Poco Loco burrito saus 75 gr. Poco Loco tortillachips crispy salted
Ontdek het recept bestekje
Burrito’s
4 pers

Stoof een ajuin samen met paprika’s, knoflook, rode chili en bak het rundergehakt. Voeg de Poco Loco burrito saus en de fijngesneden tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

Meng de uitgelekte bonen en maïs onder het vlees en laat het geheel nog eens opkoken. Hak de koriander fijn en meng met het vlees.

Verwarm de tortillas (Besprenkel de tortillas met een beetje water en verwarm ze afgedekt 1 minuut in de microgolf op 750W of voorverwarmde oven op 200 °C). Schik enkele lepels vulling op de tortilla en bestrooi met kaas en nog wat extra tomatenblokjes en koriander. Vouw de burrito dicht en klaar is kees.

Serveer de burrito met zure room en Poco Loco sliced jalapeño’s voor extra pit.

300 gr. rundergehakt 1 ajuin 2 tomaten 1 rode paprika 1 groene paprika 2 rode chilipepers 3 teentjes knoflook Verse koriander Geraspte cheddarkaas 50 gr. mais 1 blik Poco Loco chilli beans 1 bokaal Poco Loco burrito saus 8 Poco Loco tortilla's natural
Ontdek het recept bestekje
Crab cake tacos
4 pers

Cutter de surimisticks en de witte vis fijn, voeg de fijngesneden paprika en gesnipperde ui toe en meng het geheel met losgeklopte eieren en room. Kruid af met geperste knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Meng de bloem onder het beslag en voeg vers gehakte koriander toe.

Verwarm een pan met wat olie of boter, schep een eetlepel van het beslag in de pan en laat goudbruin bakken. Je kan meerdere krabcakes terzelfdertijd bakken. Daarna gaan de cakes 10 minuten in de oven op 200°C. Bak ook de taco shells in de oven volgens de instructies op de verpakking. Vul de taco shell met sla, avocado, tomaat, rode ajuin, crabcakes, zure room of tartaarsaus. Serveer met een schijfje limoen en koriander voor extra smaak.

200 gr. witte vis 200 gr. surimisticks 6 eieren 50 ml room 1 kleine ajuin, fijngesnipperd 3 teentjes knoflook 1 Rode paprika, fijngesneden 1 Rode ui, fijngesneden 1 avocado in blokjes 2 tomaten in blokjes 1 citroen Koriander Ijsbergsla Zure room Snuifje paprikapoeder 5 eetlepels bloem 8 Poco Loco crispy taco shells
Ontdek het recept bestekje
Wrap met geitenkaas, rode biet en walnoot
4 pers

Smeer je wrap in met mosterdvinaigrette. Snijd de rode biet in kleine blokjes en plaats deze op de wrap. Leg er enkele stukjes geitenkaas bij schik er de rucola en walnoten op. Het enige wat je rest, is stevig oprollen.

Rucola Rode biet Walnoten Mosterdvinaigrette Verse geitenkaas of chèvre buche 4 Poco Loco wraps natural
Ontdek het recept bestekje
Mexicaanse salad bowl met avocado
4 pers

Druk de tortilla’s goed aan in een vorm van circa 12 cm diameter, bijvoorbeeld een vuurvaste soepkom. Giet er droge rijst in om de vorm te behouden en bak 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Verwijder de rijst en laat de vorm afkoelen.
Laat de bonen en maïs uitlekken in een vergiet. Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes, de rode ajuinen in fijne ringen. Halveer, ontpit en schil de avocado’s en maak er blokjes van.
Neem één eetlepel avocadoblokjes apart en doe die in de blender, samen met citroensap, mayonaise, 1 eetlepel gehakte koriander en enkele schijfjes jalapeño’s naar smaak. Mix alles tot één geheel.
Meng de groenten met wat citroensap en kruid af met Poco Loco guacamole kruiden. Schik de groentenmengeling in de voorgevormde tortilla’s en serveer de avocadodressing apart. Serveer de rest van de jalapeño schijfjes bij de salade voor extra pit.

4 tomaten 2 avocado’s 1 gele paprika 1 rode paprika 1 klein blikje maïskorrels 1 klein blikje kidneybonen 1 klein blikje zwarte bonen Halve rode ajuin Verse koriander 1 eetlepel limoensap 2 eetlepels mayonaise 1 koffielepel Poco Loco Mexican Guacamole spice mix Enkele schijfjes Poco Loco sliced jalapeño’s 4 Poco Loco tortilla’s natural
Ontdek het recept bestekje
Quesadillas met guacamole
4 pers

Meng alle ingrediënten: cheddarkaas, lente-uitjes, koriander en rode chilipeper, en voeg kruiden toe naar eigen smaak. Verdeel de vulling over 4 tortilla’s en leg er een andere tortilla op. Bak de quesadilla in de pan, op de grill of barbecue aan beide kanten tot de kaas gesmolten is. Tip: voeg scampi of stukjes gebakken kipfilet toe voor een feestelijke vulling.
Ontpit, schil en plet de avocado. Mix de avocado met de Poco Loco Mexican guacamole spice mix.
Snijd de quesadilla in stukken en serveer met de guacamole en limoenschijfjes.

2 rijpe avocado’s 4 fijngesneden lente-uitjes 200 gr. geraspte cheddarkaas 3 eetlepels verse gehakte koriander 1 à 2 rode fijngehakte chilipeper (met of zonder zaadjes) 1 zakje Poco Loco Mexican Guacamole spice mix 8 Poco Loco corn tortilla’s
Ontdek het recept bestekje
Dürüm met kip
4 pers

Snijd de ajuin en paprika in fijne stukjes. Bak deze samen met de kippenreepjes en een geperst lookteentje in 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met komijn, chilipoeder, paprikapoeder en koriander en bak tot de kip gaar is.
Voor de saus meng je zure room, mayonaise, geperste look, een mespuntje chilipoeder en zout. Voeg naar eigen smaak gesnipperde munt en peterselie toe. Bestrijk de dürüm met een eetlepel saus en schik er de gebakken kip op. Afwerken doe je met ijsbergsla of witte kool en tomaat. Rol de dürüm stevig op en serveer met frietjes en extra saus.

500 gr. kip in reepjes 1 ajuin 1 rode paprika 2 teentjes look Tomaat in schijfjes IJsbergsla of fijngesneden witte kool Munt Peterselie Verse koriander Chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder 3 eetlepels zure room 3 eetlepels mayonaise 4 Poco Loco dürüm wraps
Ontdek het recept bestekje
Ontbijtwrap met zomerfruit en granola
4 pers

Verdeel alle ingrediënten over de 4 wraps: begin met de kaas, leg er wat fruit op en bestrooi met granola. Werk af met honing en eventueel wat muntblaadjes. Rol de wrap stevig op en serveer. Of wikkel de wrap in folie voor een lekker en gezond on the go-ontbijt.

600 gr. verse vruchten (aarbei, framboos, banaan, …) 150 gr. granola 100 gr. verse kaas Munt Honing 4 Poco Loco wraps natural
Ontdek het recept bestekje
Crispy chicken wings
4 pers

Meng bloem met de helft van de Poco Loco fajita spice mix. Klop eieren los en meng ze met de rest van de spice mix. Breek daarna de tortillachips in kleine stukjes. Haal de kippenvleugels achtereenvolgens door de bloem, de opgeklopte eieren en de gebroken tortillachips, en leg ze op een ovenschaal. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Controleer of de chicken wings gaar zijn en serveer met Poco Loco barbecue dipsaus.

3 eieren 10 kippenvleugels 3 eetlepels bloem Poco Loco barbecue dipsaus 1 zakje Poco loco fajita spice mix 125 gr. Poco Loco tortillachips crispy salted
Ontdek het recept bestekje Caesar Chicken Wrap
Caesar chicken wrap
4 pers

Meng mayonaise, mosterd en knoflook, en voeg reepjes gebakken kipfilet toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Plaats een vierde van de mix in het midden van een wrap. Rol stevig op met wat parmezaanschilfers, kropsla, tomatenblokjes en lente-ui op. Snijd in twee delen en serveren maar!

200 gr. gebakken kipfilet (gekruid en in reepjes gesneden) Kropsla 2 tomaten, in blokjes gesneden Gesnipperde lente-ui 2 à 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel zachte mosterd 4 eetlepels parmezaanschilfers 1 klein teentje geplette knoflook 4 Poco Loco wraps natural
Ontdek het recept bestekje
Carnitas
4 pers

Meng de reepjes vlees met 1 lepel olie en de helft van de Poco Loco taco spice mix en laat even marineren.

Snij de tomaten in blokjes en meng met de gehakte koriander en een fijngesnipperde ui. Sprenkel er wat limoensap over en kruid af met peper en zout naar smaak.

Versnipper de andere ui en plet de look. Snij de paprika in blokjes en snij de chili peper in fijne ringetjes.

Bak het vlees kort aan op een hevig vuur. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Doe de uien, de look, chili en paprika in de pan. Doe er indien nodig nog wat olijfolie bij. Giet het potje Poco Loco taco saus bij de groenten. Strooi er de rest van de kruiden mix over en laat even sudderen. Voeg het vlees weer toe samen met de uitgelekte bonen, meng goed en zet het vuur af.

Verwarm de Poco Loco gorditas (besprenkel de gorditas met een beetje water en verwarm ze afgedekt 1 minuut in de microgolf op 750W of voorverwarmde oven op 200 °C). Schep 2 eetlepels vulling en 1 eetlepel van de tomatensalsa op de gordita. Werk af met een eetlepel zure room.

400g minuut steak in reepjes gesneden 2 uien 2 tomaten 1 rode paprika 1 chilipeper, met of zonder zaadjes naar keuze 2 teentjes look 50g bonen (zwarte bonen of kidney bonen) limoensap verse koriander zure room of cottage cheese 1 zakje Poco Loco taco spice mix 2 potjes Poco Loco taco saus medium 1 pakje Poco Loco gorditas
Ontdek het recept bestekje Fajita’s
Fajita’s
4 personen pers

Bak de reepjes kippenvlees aan in wat vetstof. Snijd de paprika’s in repen, de ajuin in ringen en voeg beiden toe aan het vlees. Voeg de Poco Loco fajita kruidenmix toe en roerbak tot alles gaar is.
Verwarm de tortilla’s (Besprenkel de tortillas met een beetje water en verwarm ze afgedekt 1 minuut in de microgolf op 750W of voorverwarmde oven op 200 °C). Bestrijk de tortillas met enkele eetlepels fajitasaus, schik er de gebakken kippen- en groentenreepjes op en vouw dicht. Serveer de fajita’s met zure room, tomatensalsa en verse koriander.

Of bespaar tijd en moeite met de Poco Loco fajita dinner kit.

400 gr. kippenvlees in reepjes 2 grote ajuinen 1 rode paprika 1 groene paprika 1 bokaal Poco Loco fajita saus 1 zakje Poco Loco fajita kruidenmix 8 Poco Loco tortilla’s natural
Ontdek het recept bestekje
Tortillataart
4 pers

Snij de courgette in schijfjes. Bestrijk de schijfjes met wat olijfolie en bak ze kort in de grillpan.

Snij de tomaat in schijfjes.

Vet een springvorm van 20cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Leg een tortilla in de vorm. Bestrijk met een beetje pesto en schik er afwisselend schijfjes gegrilde courgette en tomaat op. Kruid met peper en zout en strooi er royaal kaas over. Herhaal tot alle tortilla's opgebruikt zijn en eindig met schijfjes tomaat. Strooi er tot slot kaas over en werk af met wat gedroogde oregano.

Zet de taart gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven (190°C)

Serveer de taart met een rucolaslaatje

1 courgette 3 tomaten geraspte mozarella, parmezaanse kaas, … pesto oregano rucola 4 Poco Loco tortilla's
Ontdek het recept bestekje
Volkorenwrap met falafel en jonge boerenkool
4 pers

Maak een dressing met de hummus, mayonaise, yoghurt, ahornsiroop en citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout en werk af met gehakte koriander.

Blancheer de boerenkool kort in kokend water. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water. Laat uitlekken.

Rooster de pijnboompitjes in een pan en zet ze aan de kant. Bak vervolgens de falafel kort aan in een weinig vetstof. Laat uitlekken.

Leg een handjevol boerenkool op de wrap, vervolgens de kerstomaatjes, radijsjes, lenteui, falafel en pijnboompitjes. Besprenkel met de dressing en rol de wrap stevig op.

400g falafel 200g jonge boerenkool 250g kerstomaatjes, gehalveerd enkele radijsjes, in schijfjes gesneden 4 eetlepels pijnboompitjes 1/4 kopje verse koriander 1/4 kopje lenteui, in ringen gesneden 1 eetlepels citroensap 4 eetlepels hummus 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels yoghurt 1 eetlepel ahornsiroop 4 Poco Loco volkoren wraps
Ontdek het recept bestekje
Mexicaanse maaltijdsoep
4 pers

Versnipper de uien, knoflook en de chilipepers. Ontpit de chilipepers als je de soep niet té pikant wilt. Snij de tomaten en paprika's in blokjes. Zet ongeveer 1/3 van de paprikablokjes apart voor de garnituur.

Stoof de ui en knoflook aan. Voeg de paprika, tomaten en de Poco Loco taco spice mix toe en laat 5 min stoven.

Voeg 1 à 1,5L water toe en de bouillonblokjes. Laat 5 tot 10 minuten pruttelen.

Mix de soep glad. Voeg nu de overgebleven paprikablokjes toe, de Poco Loco chilli beans en de mais. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Hak de koriander fijn en voeg deze toe aan de soep. Kruid goed af met peper en zout.

Snij tot slot de Poco Loco corn tortillas in zeer fijne julienne en bak ze goudgeel in een beetje olijfolie.

Serveer de soep en werk af met de krokante julienne van Poco Loco corn tortillas. Strooi er naar smaak nog wat extra gehakte koriander over en serveer met een beetje zure room (optioneel).

3 paprika’s (rood, geel, groen) 4 tomaten (of 1 blik tomatenblokjes) 2 uien 2 teentjes knoflook 2 rode chilipepers 1 blikje maïskorrels 2 blokjes groenten- of rundsbouillon 1 zakje Poco Loco taco spice mix 2 blikken Poco Loco chilli beans 2 Poco Loco corn tortillas extra garnituur: verse koriander, zure room