Schil de zoete aardappel. Snij de helft in grove stukken en kook samen met het knoflookteentje beetgaar. Laat afkoelen en blend fijn samen met de mayonaise. Voeg fijngesneden chili en koriander toe aan de saus. Breng op smaak met peper, zout en honing.
Snij de rest van de zoete aardappel in kleine blokjes en kook beetgaar.
Snij de kip in reepjes, kruid met peper en zout en gril in een grillpan.
Neem een wortelwrap, smeer in met de zoete aardappelsaus, schrik er wat blokjes zoete aardappel op, de veenbessen en de gegrilde kip. Garneer met wat extra korianderblaadjes. Rol de wrap stevig op en laat even opstijven in de koelkast.
Je kan de wrap gemakkelijk op voorhand klaarmaken en meenemen in je brooddoos, of in stukjes snijden en serveren als aperitiefhapje.
400 g zoete aardappel
200 g kip
2 à 4 EL mayonaise
1 teentje knoflook
honing
200 g gedroogde veenbessen
1 rode chili
1 bosje koriander
Poco Loco carrot wraps