Mexicaanse maaltijdsoep
4 pers

Voorbereiding

Versnipper de uien, knoflook en de chilipepers. Ontpit de chilipepers als je de soep niet té pikant wilt. Snij de tomaten en paprika's in blokjes. Zet ongeveer 1/3 van de paprikablokjes apart voor de garnituur.

Stoof de ui en knoflook aan. Voeg de paprika, tomaten en de Poco Loco taco spice mix toe en laat 5 min stoven.

Voeg 1 à 1,5L water toe en de bouillonblokjes. Laat 5 tot 10 minuten pruttelen.

Mix de soep glad. Voeg nu de overgebleven paprikablokjes toe, de Poco Loco chilli beans en de mais. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Hak de koriander fijn en voeg deze toe aan de soep. Kruid goed af met peper en zout.

Snij tot slot de Poco Loco corn tortillas in zeer fijne julienne en bak ze goudgeel in een beetje olijfolie.

Serveer de soep en werk af met de krokante julienne van Poco Loco corn tortillas. Strooi er naar smaak nog wat extra gehakte koriander over en serveer met een beetje zure room (optioneel).

Tip:
Deze soep is perfect om restjes groente of vlees te verwerken. Probeer ook eens met stukjes chorizo voor een extra rijke soep.
mexicaans | lunch | tortillawraps

Benodigdheden

3 paprika’s (rood, geel, groen)

4 tomaten (of 1 blik tomatenblokjes)

2 uien

2 teentjes knoflook

2 rode chilipepers

1 blikje maïskorrels

2 blokjes groenten- of rundsbouillon

1 zakje Poco Loco taco spice mix

2 blikken Poco Loco chilli beans

2 Poco Loco corn tortillas

extra garnituur: verse koriander, zure room