Carnitas
4 pers

Voorbereiding

Meng de reepjes vlees met 1 lepel olie en de helft van de Poco Loco taco spice mix en laat even marineren.

Snij de tomaten in blokjes en meng met de gehakte koriander en een fijngesnipperde ui. Sprenkel er wat limoensap over en kruid af met peper en zout naar smaak.

Versnipper de andere ui en plet de look. Snij de paprika in blokjes en snij de chili peper in fijne ringetjes.

Bak het vlees kort aan op een hevig vuur. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Doe de uien, de look, chili en paprika in de pan. Doe er indien nodig nog wat olijfolie bij. Giet het potje Poco Loco taco saus bij de groenten. Strooi er de rest van de kruiden mix over en laat even sudderen. Voeg het vlees weer toe samen met de uitgelekte bonen, meng goed en zet het vuur af.

Verwarm de Poco Loco gorditas (besprenkel de gorditas met een beetje water en verwarm ze afgedekt 1 minuut in de microgolf op 750W of voorverwarmde oven op 200 °C). Schep 2 eetlepels vulling en 1 eetlepel van de tomatensalsa op de gordita. Werk af met een eetlepel zure room.

Tip:
Dit gerecht is even lekker met kip of varkensvlees in plaats van steak.
mexicaans | lunch | tortillawraps

Benodigdheden

400g minuut steak in reepjes gesneden

2 uien

2 tomaten

1 rode paprika

1 chilipeper, met of zonder zaadjes naar keuze

2 teentjes look

50g bonen (zwarte bonen of kidney bonen)

limoensap

verse koriander

zure room of cottage cheese

1 zakje Poco Loco taco spice mix

2 potjes Poco Loco taco saus medium

1 pakje Poco Loco gorditas