Volkorenwrap met falafel en jonge boerenkool
4 pers

Voorbereiding

Maak een dressing met de hummus, mayonaise, yoghurt, ahornsiroop en citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout en werk af met gehakte koriander.

Blancheer de boerenkool kort in kokend water. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water. Laat uitlekken.

Rooster de pijnboompitjes in een pan en zet ze aan de kant. Bak vervolgens de falafel kort aan in een weinig vetstof. Laat uitlekken.

Leg een handjevol boerenkool op de wrap, vervolgens de kerstomaatjes, radijsjes, lenteui, falafel en pijnboompitjes. Besprenkel met de dressing en rol de wrap stevig op.

Tip:
Boerenkool is niet altijd gemakkelijk te vinden. Je kan deze perfect vervangen door een andere bladgroente zoals andijvie, sla, spinazie, …
andere | lunch | tortillawraps

Benodigdheden

400g falafel

200g jonge boerenkool

250g kerstomaatjes, gehalveerd

enkele radijsjes, in schijfjes gesneden

4 eetlepels pijnboompitjes

1/4 kopje verse koriander

1/4 kopje lenteui, in ringen gesneden

1 eetlepels citroensap

4 eetlepels hummus

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels yoghurt

1 eetlepel ahornsiroop

4 Poco Loco volkoren wraps