Zomerse soft taco’s met scampi en mangosalsa
4 pers

Voorbereiding

Snij de mango in brunoise. Snipper de sjalot fijn. Hak de koriander fijn (hou enkele takjes apart om te serveren). Meng alles goed samen met een beetje limoensap en kruid naar smaak met zout. Voeg eventueel enkele schijfjes chili toe aan de salsa.

Snij de paprika in reepjes, de ui in ringen en versnipper de chili peper. Bak de scampi's kort aan in een beetje olijfolie en kruid met 1 eetlepel van de kruidenmix. Haal de scampi's uit de pan.

Bak nu de groenten in wat olijfolie en strooi er de rest van de kruidenmix over. Pers 1/2 limoen en giet het sap bij de groenten. Voeg nu ook de scampi's weer toe en meng. Zet het vuur af.

Verwarm de gorditas (besprenkel de gorditas met een beetje water en verwarm ze afgedekt 1 minuut in de microgolf op 750W of voorverwarmde oven op 200 °C). Serveer wat groenten en enkele scampi op een gordita en werk af met de mangosalsa, verse koriander, zure room en met extra partjes limoen om af te werken naar smaak.

mexicaans | avondmaal | tortillawraps

Benodigdheden

400g scampi, ontdooid, gepeld en zonder darmkanaal

1 ui

1 sjalot

3 paprika's

1 chili peper

1 teentje knoflook

2 limoenen

1/2 mango

verse koriander

olijfolie

zure room

1 zakje poco loco fajita kruiden

1 pakje poco loco gorditas (soft taco's)