Poco Loco wint Lean and Green Award

7.02.2018

Roeselare, 7 februari 2018 – Op dinsdag 6 februari ontving Poco Loco de Lean and Green Award uit handen van federaal minister van Mobiliteit François Bellot. De Lean and Green Award onderscheidt bedrijven die zich ertoe verbinden om in hun transport en logistieke activiteiten de energie-efficiëntie te verbeteren en de CO2-uitstoot met minstens 20% terug te dringen binnen een periode van vijf jaar. Het Lean and Green-programma loopt momenteel in 8 Europese landen.

Poco Loco engageert zich ertoe de CO2-uitstoot van alle logistieke activiteiten met minimaal 22% terug te dringen in de periode 2016-2021. Hiervoor werden alle logistieke activiteiten waarover Poco Loco de controle heeft, onder de loep genomen en worden verschillende initiatieven uitgerold. Zo werd onder andere de lading per pallet geoptimaliseerd en worden inspanningen geleverd om via combinatie van transporten lege truckruimte te vermijden. Ook het recent geopende volautomatische hoogbouwmagazijn vormt hierin een belangrijke schakel. Het magazijn is via een brug over de weg verbonden met de productiesite aan de Rumbeeksegravier. Dankzij deze fysieke verbinding tussen de twee sites kan shuttling tussen productie en het distributiecentrum vermeden worden, en kunnen zo’n 25.000 vrachtwagenritten per jaar uitgespaard worden.

De komende jaren zal de impact van alle CO2-reducerende initiatieven nauwgezet opgevolgd worden.

Bekijk in deze video hoe de automatische transportbanen in de productiehallen, de brug en het magazijn zorgen voor het pallettransport van grondstoffen en afgewerkte producten: