Opening nieuw volautomatisch hoogbouwmagazijn

27.01.2018

Roeselare, 27 januari 2018 – Op vrijdagavond 26 januari werd het nieuwe volautomatische hoogbouwmagazijn van Poco Loco officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester Kris Declercq en viceminister-president van de Vlaamse regering Hilde Crevits.

De locatie voor het magazijn werd gevonden op een nieuwe site van 7 hectare tegenover de productiegebouwen aan de Rumbeeksegravier. Een 100 meter lange brug over de Pildersweg vormt de fysieke verbinding tussen de twee sites. Via automatische transportbanen in deze brug, het magazijn en de productiehallen worden zowel de grondstoffen vanuit het magazijn naar de productielijnen gebracht als de afgewerkte producten vanuit de productie naar het magazijn. Dankzij dit opzet kunnen zo’n 25.000 vrachtwagenbewegingen per jaar uitgespaard worden. Goed voor een CO2-reductie van 365 ton per jaar.

Tussen de eerstesteenlegging op 26 augustus 2016 en deze officiële opening op 26 januari 2018 liggen exact 17 maanden. Bij de start van de werken was een doorlooptijd van 18 maanden vooropgesteld. We kunnen dus terugblikken op een geslaagd bouwproces, waarbij de timings perfect werden gerespecteerd.

Met de bouw van het magazijn ging een investering van 40 miljoen euro gepaard.

Bekijk in deze video het bouwproces van het hoogbouwmagazijn: