Bouw hoogbouwmagazijn zit op schema

31.08.2017

Roeselare, 31 augustus 2017 – Eind augustus 2016 startte Poco Loco met de bouw van een nieuw volautomatisch magazijn. Ondertussen zijn de bouwwerken goed opgeschoten en zit alles op schema om het magazijn begin 2018 in gebruik te nemen.

Het volautomatische magazijn wordt gebouwd op een nieuwe site van 7 hectare tegenover de productiegebouwen aan de Rumbeeksegravier. Om beide gebouwen met elkaar te verbinden, werd boven de weg een brug van 100 meter lang gebouwd. Via transportbanen in de productiehallen en over de brug, zullen enerzijds de grondstoffen vanuit het magazijn naar de productielijnen gebracht worden, en anderzijds de afgewerkte producten naar het magazijn.

Op vandaag zijn er meer dan 25.000 vrachtwagenbewegingen per jaar tussen de productie en de huidige externe magazijnen. Door een groot deel van de stockage over te brengen van deze magazijnen naar de nieuwe site tegenover de productiegebouwen, zullen er minder vrachtwagens op de weg zijn om de goederen te transporteren en wordt de CO2-uitstoot sterk verminderd.

Het gebouw van 43 meter hoog met een grondoppervlakte van 15.000 m² zal plaats bieden aan 42.000 palletten. De bouw van het magazijn op de productiesite in Roeselare vertegenwoordigt een investering van 40 miljoen euro.