Paulig neemt Liven over, een innovatief snackbedrijf uit Spanje, om de groei in tex-mex en snacking te versnellen

19.01.2022
Paulig acquires Liven

Paulig, het internationale familiebedrijf in voeding en dranken dat in België (Roeselare) twee productievestigingen heeft voor tortilla’s, dinnerkits en chips en er momenteel bouwt aan een derde productiefaciliteit, neemt het innovatieve, in Spanje gevestigde bedrijf Liven over. Met de overname wil Paulig de groei van zijn tex-mex- en snackingactiviteiten in Europa stimuleren. De portefeuille van snacks en tex-mexproducten van Liven is een van de breedste in Europa en genereerde in 2021 een omzet van 63 miljoen euro voor het bedrijf. Liven heeft ongeveer 290 medewerkers in Spanje.

Deze overname combineert de sterke expertise van Paulig op het gebied van tex-mex en kruiden met de eersteklas productie- en innovatiecapaciteiten van Liven op het gebied van snacks. Door complementaire productportfolio’s kunnen beide bedrijven hun leidende positie in de groeiende categorieën van tex-mex en snacking in West-Europa versterken.

De brede productportefeuille van Liven omvat innovatieve snacks op basis van maïs, groenten, granen en peulvruchten, maar ook glutenvrije en biologische producten.

“Naast de recente investering in een derde productiefaciliteit voor tortilla’s in Roeselare, is de overname van Liven een belangrijke stap in de uitvoering van onze groeistrategie. Het is onze ambitie om een van de snelst groeiende en winstgevende voedings- en drankenbedrijven in Europa te worden en een duurzame koploper in de sector te zijn. De slagvaardige innovatie- en productiemogelijkheden van Liven versterken de positie van Paulig als het leidende Europese tex-mexbedrijf. Dankzij de overname kunnen we ons aanbod aanvullen met nieuwe soorten snacks. Wij heten Liven van harte welkom in de Paulig-familie”, aldus Rolf Ladau, CEO van Paulig.

Salvador Montagut, CEO van Liven, bekijkt de nieuwe situatie met evenveel enthousiasme: “Mijn doel als CEO is geweest om een duurzame toekomst voor Liven, zijn medewerkers en de regio Berguedà veilig te stellen, en om te streven naar internationale groei op een manier die past bij onze waarden van zorg voor mensen en de planeet. Ik ben erg blij dat Liven deel gaat uitmaken van Paulig. We delen dezelfde waarden en duurzaamheidsambities, en samen kunnen we onze R&D-capaciteiten versterken om een Snacking Centre of Excellence voor Paulig te creëren en uit te breiden naar nieuwe regio’s en categorieën.”

 

Verenigd door sterke waarden en een focus op duurzaamheid

Paulig is de Europese leider op het gebied van tex-mex, met producten die in 70 landen wereldwijd worden verkocht. Het bedrijf heeft naast een uitgebreid aanbod klantenmerken een sterke expertise als merkbedrijf en op het gebied van conceptcreatie.

Zowel Paulig als Liven zijn familiebedrijven – ze worden verenigd door hun sterke waarden, een cultuur waarin mensen centraal staan en een bedrijfsstrategie op de lange termijn. Beide bedrijven leggen sterk de nadruk op duurzame groei. De duurzame productie en bedrijfsvoering van Liven, samen met hun volledig plantaardige producten, zullen bijdragen aan de duurzaamheidsambities van Paulig.
Het hoofdkantoor van Liven is gevestigd in Sant Cugat met productiefaciliteiten in Puig-Reig en Berga, en een distributiecentrum in Ocaña. Alle 290 huidige medewerkers van Liven zullen als nieuwe Paulig-medewerkers in dienst blijven.
 

Over Paulig

Paulig is een familiebedrijf in voedingsmiddelen en dranken dat een nieuwe, duurzame eetcultuur ontwikkelt – een cultuur die goed is voor mens en planeet. Paulig zorgt voor alles wat lekker is: koffie en dranken, tex-mex en specerijen, snacks en plantaardige voeding. De merken van het bedrijf zijn Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold&Green en Poco Loco.

De omzet van Paulig bedroeg 920 miljoen euro in 2020. Het bedrijf heeft meer dan 2.000 gepassioneerde medewerkers in 13 verschillende landen die zich allen samen inzetten voor hetzelfde doel: een leven vol smaak – For a life full of flavour!

Lees meer: www.pauliggroup.com/nl

 


Over Liven
Liven is een Catalaans familiebedrijf dat sinds 1990 bezig is met de ontwikkeling, productie en verkoop van snacks, magnetronpopcorn, tortilla’s en tex-mexproducten onder eigen merk, voor merken van klanten en voor private labels over de hele wereld. Bij Liven hebben we ons team hoog in het vaandel staan en nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Ons team bestaat uit ongeveer 300 mensen, verspreid over vier locaties, met een gemeenschappelijk doel: onze klanten tevredenstellen.