Paulig bouwt nieuwe fabriek in Roeselare voor Poco Loco en Santa Maria tortilla’s en zoekt 100 nieuwe medewerkers

24.08.2021

Op 24 augustus werd officieel de eerste steen onthuld voor Paulig’s nieuwe productievestiging voor tortilla’s in Roeselare. Deze eer viel te beurt aan Nathalie Muylle (1e Schepen van Roeselare en federaal parlementslid), geflankeerd door Rolf Ladau (CEO van Paulig), Thomas Panteli (SVP Supply Chain en Sourcing bij Paulig) en Arnauld Demoulin (SVP Business Area Customer Brands bij Paulig). De nieuwe tortillafabriek wordt gebouwd bij de bestaande site: naast het rood-wit gestreepte hoogbouwmagazijn en aan de overkant van de productiesite aan de Rumbeeksegravier. De nieuwe fabriek creëert werkgelegenheid voor meer dan 50 nieuwe medewerkers, vooral operatoren, techniekers, teamleaders en magazijniers. Daarnaast zijn er nog zo’n 50 openstaande vacatures om de groei in andere afdelingen te ondersteunen.

“De productiesite in Roeselare is op vandaag al de grootste binnen Paulig en met deze investering van 45 miljoen euro blijven we investeren in de verdere groei”, aldus Rolf Ladau, CEO van Paulig. Poco Loco maakt sinds 2010 deel uit van dit internationale familiebedrijf actief in de voedings- en drankenindustrie. In België zijn Poco Loco en Santa Maria bekende Paulig-merken. In Scandinavië en Rusland is de groep ook actief met de merken Paulig, Risenta en Gold&Green. In totaal is de groep actief in 13 landen, met 10 productiesites.

“In lijn met Paulig’s ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen zal de nieuwe fabriek in Roeselare van bij de start CO2-neutraal zijn. Met de nieuwe productielijnen zetten we sterk in op energie-efficiëntie, zodat we grotere volumes kunnen produceren met minder energie. Ook de ligging van de fabriek speelt een belangrijke rol. Er komt een tweede brug om de nieuwe fabriek te verbinden met het hoogbouwmagazijn, waardoor heel wat transport over de weg wordt vermeden”, aldus Thomas Panteli, SVP Supply Chain & Sourcing Paulig.

Tex-mex groeit

“Met de nieuwe tortillafabriek willen we onze positie als marktleider in tex-mex verstevigen, niet enkel door de productiecapaciteit uit te breiden, maar ook door in te zetten op productinnovaties. Net zoals de bestaande productievestigingen in Roeselare, zal de nieuwe fabriek zowel Poco Loco, Santa Maria als private label producten maken”, weet Arnauld Demoulin, SVP Business Area Customer Brands bij Paulig.

Tex-mex is een sterk groeiende productcategorie. Over de jaren heen is de productie van tortillachips en -wraps in Roeselare dus continu blijven groeien. “Ik werk al meer dan 25 jaar bij Poco Loco en Paulig en was er dus bij van bij het prille begin. In meer dan 25 jaar tijd heb ik het bedrijf zien groeien van 1 productielijn en een handvol medewerkers naar wat het nu is. Op vandaag hebben we 29 productielijnen en meer dan 700 medewerkers. Wat voor mij het verschil maakt, is de variatie in mijn job en de sfeer tussen de collega’s. En we staan hier niet stil. Ik kijk alvast uit naar deze nieuwe stap in onze groei en de komst van heel wat nieuwe collega’s”, legt productiemedewerker Sandra De Jaeger uit.

 

100 nieuwe medewerkers gezocht

Voor de nieuwe fabriek en groei in andere afdelingen zijn er in totaal een honderdtal openstaande vacatures, vooral voor operatoren, techniekers, teamleaders en magazijniers. Zowel in 2 ploegen, vaste nachtploeg of de weekendploeg zijn er vacatures. De huidige situatie van de jobmarkt in de regio vormt uiteraard een uitdaging. Arnauld Demoulin: “Als groeiend bedrijf met een sterke focus op welzijn op het werk en veiligheid hebben we echter heel wat troeven. We willen telkens de juiste match vinden tussen de kandidaat, de job en het team. Dat betekent dat ook kandidaten met weinig of geen ervaring in een productie-omgeving, maar met de juiste attitude en vaardigheden ook een kans krijgen. We zetten ook sterk in op een doorgedreven opleiding op de werkvloer. Daarom start de rekrutering voor de nieuwe productievestiging, die verwacht wordt operationeel te zijn in de lente van 2022, nu al.”

 

De nieuwe tortillafabriek in 5 getallen

  • 10.000 m2 groot
  • 14,5 meter hoog, het aanpalende hoogbouwmagazijn is 41 meter hoog
  • 10 meter lange brug om de productie met het hoogbouwmagazijn te verbinden
  • 3 productielijnen voor tortilla’s, met de mogelijkheid om later nog verder uit te breiden
  • 50 nieuwe medewerkers in 5 ploegen (2 ploegenstelsel, vaste nacht, 2 weekendploegen)