Paulig begint met de bouw van een nieuwe, duurzame productievestiging voor tortilla’s in Roeselare

6.07.2021
Paulig is onlangs gestart met de bouwwerkzaamheden voor een nieuwe tortillafabriek in Roeselare. Met deze investering van 45 miljoen euro in een nieuwe productiefaciliteit wil Paulig zijn positie als marktleider binnen tex-mex in Europa versterken. Paulig streeft ernaar de nieuwe fabriek vanaf het begin CO2-neutraal te maken, in lijn met de ambitieuze doelstelling van het bedrijf om de uitstoot van broeikasgassen door zijn eigen activiteiten tegen 2030 met 80% te verminderen ten opzichte van 2018. De eerste productie van Santa Maria en Poco Loco tortilla’s in de nieuwe fabriek wordt verwacht in het voorjaar van 2022.

 

“Paulig wil een van Europa’s snelst groeiende bedrijven in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zijn en we streven ernaar een koploper te zijn op het vlak van duurzaamheid. Deze nieuwe fabriek in België zal ons in staat stellen de verdere groei van de tex-mexcategorie te stimuleren en onze innovatiecapaciteiten te vergroten. Wij geloven dat bedrijfsgroei en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan en daarom hebben we als doel deze nieuwe fabriek vanaf het begin CO2-neutraal te maken. We willen een nieuwe, duurzame eetcultuur creëren die goed is voor mens en planeet”, zegt Rolf Ladau, CEO van Paulig.

 

Ambitie om de nieuwe fabriek vanaf het begin CO2-neutraal te maken

Paulig wil een ​​duurzame koploper zijn in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. “In deze nieuwe fabriek kunnen we de best practices van onze bestaande fabrieken integreren om de energie-efficiëntie te maximaliseren en de klimaateffecten te minimaliseren. De locatie van de fabriek maakt het ook mogelijk om de logistieke stromen te optimaliseren en de nood aan transport te verminderen. De productiefaciliteit wordt namelijk via een brug verbonden met het aangrenzende distributiecentrum, waardoor er geen transport over de weg nodig is voor opslag in onze magazijnen”, zegt Thomas Panteli, SVP Supply Chain en Sourcing bij Paulig.

Paulig is van plan om tegen 2023 zijn tien bestaande fabrieken in zes landen CO2-neutraal te maken. In Finland hebben de Paulig-koffiebranderij in Vuosaari en de Gold&Green Foods-fabriek in Järvenpää al de CarbonNeutral®-bouwcertificering behaald, net als de fabrieken in Molndal en Landskrona in Zweden, die Santa Maria-kruiden en tortilla’s en Risenta-muesli produceren. Paulig is van plan om de nieuwe Belgische productievestiging vanaf het begin CO2-neutraal te maken, terwijl het werk om de andere bestaande fabrieken CO2-neutraal te maken, wordt voortgezet.

 

Continue groei

In 2010 werd Poco Loco onderdeel van Paulig, een familiebedrijf dat bestaat uit verschillende voedingsmerken en meer dan 2.000 medewerkers en een totale jaaromzet van € 920 miljoen. Sindsdien is de site in Roeselare nooit opgehouden te groeien. “Momenteel werken er meer dan 700 mensen op de site en de nieuwe fabriek zal meer dan 50 nieuwe jobs creëren, voornamelijk voor operatoren, technici, teamleiders en magazijnmedewerkers”, zegt Arnauld Demoulin, SVP BA Customer Brands bij Paulig.

Een overzicht van alle openstaande vacatures vind je op pocoloco.be/jobs

 

Volg hier live de bouw van de nieuwe tortillafabriek