Payroll Specialist

Afdeling: Kantoor

Voor onze HR-afdeling zijn we op zoek naar een Payroll Specialist

 

Je taken als Payroll Specialist:

 

 • Je beheert zelfstandig het volledige payroll proces voor alle 200 bedienden van Paulig in België
 • Als vaste contactpersoon voor onze medewerkers sta je hen bij als het gaat over payroll, loonadministratie of andere vragen zoals ouderschapsverlof, arbeidsvoorwaarden etc.
 • De correcte data in onze HR-systemen (o.a. Workday, Connect) worden door jou zorgvuldig onderhouden en bewaakt.
 • Je bent verantwoordelijk voor analyses en rapportering van data.
 • Je ondersteunt de initiatieven die in diverse HR-domeinen worden genomen zodat deze vlot verlopen.
 • Je helpt mee aan de organisatie en het in goede banen leiden van de verschillende processen binnen de employee lifecycle voor nieuwe medewerkers
 • Samen met de HR Business Partner vorm je een tandem binnen een team van HR-professionals.

 

Wat verwachten wij:

 • Idealiter genoot je een bachelor- of masteropleiding met specialisatie in HR
 • Een eerste grondige ervaring als payroll specialist (in een sociaal secretariaat of een ander bedrijf) en de ambitie en nieuwsgierigheid om je er verder in te verdiepen.
 • Je bent dynamisch, dienstverlenend en krijgt energie van binnen een divers team samen te werken aan overkoepelende projecten.
 • Een goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels.
 • Paulig groeit en onze leefwereld wijzigt voortdurend; we zoeken dan ook een collega met een pragmatische en flexibele aanpak.

 

Wij bieden jou:

 • Een innovatief en mensgericht HR-team, dat uit 11 personen bestaat. Binnen dit team zijn de rollen verdeeld, maar het team helpt elkaar waar nodig.
 • Ondersteuning en opvolging door de HR Services Manager, die je laat groeien in je rol, en aan wie je ook regelmatig rapporteert.
 • De wekelijkse arbeidsduur bedraagt 39 uur effectief. Dat betekent dat je bovenop de 20 wettelijke vakantiedagen 6 extra ADV-dagen geniet.
 • Bij 1, 3, 5, 10 en 15 jaar anciënniteit (op 1/1) wordt bovendien telkens een extra dag verlof opgebouwd.
 • Inzet en dynamisme belonen we graag met een competitief salarispakket, aangevuld met de mogelijkheid tot telewerk en de nodige extralegale voordelen (groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, CAO90 bonus, etc…)
Payroll Specialist image
Payroll Specialist

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

 1. Stel je kandidaat
 2. Het eerste gesprek
 3. Online test
 4. Het tweede gesprek
 5. Testdag
 6. Bespreking contract

Stel je kandidaat

Interesse in een vacature? Stuur je cv en motivatiebrief online door, bij voorkeur via ons sollicitatieformulier. Zien wij een mogelijke match, dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek met Human Resources. Indien er geen match is, brengen we je ook op de hoogte.

Het eerste gesprek

We zijn benieuwd naar jouw verhaal. In het eerste gesprek vertel je over jouw verwachtingen, motivatie, ervaring en competenties. Zelf vertellen we ook transparant welke verwachtingen wij hebben en beantwoorden we graag jouw vragen.

Online test

Als het eerste gesprek positief is verlopen, leg je in de volgende stap thuis online enkele tests af. Zo krijgen we een nog scherper beeld van jou. De resultaten van die tests bespreken we samen.

Het tweede gesprek

Zijn de resultaten positief, ga je door naar het tweede gesprek. Je maakt kennis met je mogelijke leidinggevende om specifiek in te gaan op de functie waar je voor solliciteert en het team waarmee je zou samenwerken. Zo weet je snel of alles klopt en goed voelt.

Testdag

Als alles lijkt te kloppen en je wil in productie werken, plannen we een testdag. Je werkt en loopt een dag betaald mee met je mogelijke collega’s en leidinggevende. Wil je in een ondersteunende functie werken, plannen we een dag met assessments. Zo ontdekken we of alle ingrediënten aanwezig zijn voor een succesvolle samenwerking.

Bespreking contract

Is de eindevaluatie langs beide kanten positief, doen we je een contractvoorstel. Dat kan als interim, voor bepaalde of onbepaalde duur zijn. Als je tekent, ontvang je nog een heuse onthaalpresentatie en ben je helemaal klaar om een Pauligiaan te worden. Welkom!

Aan de slag

 1. Je eerste dag
 2. Je eerste weken
 3. Je eerste maanden

Voor je eerste werkdag moet je zeker geen stress hebben. We willen je vooral hartelijk welkom heten en je wegwijs maken in je nieuwe werkomgeving. 

Als je leidinggevende je nog even kan missen, tonen we je graag alle facetten van ons bedrijf. Daarna neemt een directe collega je mee op sleeptouw. Je krijgt een overzicht van alle bijzonderheden voor jouw functie en maakt kennis met de werkplek en collega’s.

Bij een voedingsbedrijf zijn voedselveiligheid en hygiëne uitermate belangrijk. Maar ook de veiligheid van onze mensen is een absolute prioriteit.

Daarom volg je zo snel mogelijk enkele basisopleidingen (via e-learning) om de juiste werkmethoden aan te leren op vlak van HACCP en veiligheid.

Tijdens je eerste maanden bij Paulig werk je stap per stap het specifieke opleidingsplan voor jouw functie af.

Denk aan opleidingen om veilig een heftruck te bedienen of een veiligheidsopleiding BA4. Doorheen die periode zijn er verschillende evaluatiemomenten. Zo weten alle betrokken partijen of alles vlot verloopt. Indien gewenst, kunnen we jouw persoonlijk opleidingsplan bijsturen waar nodig.

Ik ben hier zo tevreden dat ik vrienden overtuigd heb om ook bij Paulig te komen werken!

Adrien operator

Ik ben geen ‘chef’. We werken allemaal samen.

Charlotte teamleader

Ik leer veel bij van teams uit Zweden, Engeland, Finland, …

Charlotte business controller

Als ik iets vraag, komen collega’s meteen helpen

Cindy magazijnier

Tegen eind 2023 moeten al onze fabrieken CO2-neutraal zijn.

Els sales support

We werken met de nieuwste machines. Dat gaat vlot!

Francine operator

Iedereen krijgt hier een opleidingsplan op maat.

Jordy technieker

Ze luisteren naar wat je nodig hebt om te groeien.

Jorge operator
karel

Hoe veiliger we werken, hoe hoger onze bonus.

Karel magazijnier

Die extra verantwoordelijkheid zie ik terug in mijn loonpakket.

Nico teamleader

We gaan geregeld samen iets eten of drinken.

Nico IT

Veiligheid krijgt hier altijd voorrang.

Seppe technieker

Er komen veel nieuwe machines bij. Da’s intensief, maar interessant.

Sven technieker