Maintenance Coördinator

Afdeling: Productie, Techniek
Solliciteer nu

Maintenance Coördinator

Poco Loco produceert tortillachips en -wraps, taco shells, sauzen, dips en dinnerkits. Met dit assortiment behoren we tot de marktleiders in private label tex-mexproducten, met klanten in meer dan 70 landen wereldwijd. Maar liefst 96% van de producten zijn bestemd voor export.

Poco Loco werd opgericht in Roeselare (België) in 1994 en heeft nu twee productielocaties en een hoogbouwmagazijn in België en een derde productielocatie in Milton Keynes (Verenigd Koninkrijk). Met meer dan 680 werknemers in Roeselare en 100 in het Verenigd Koninkrijk realiseert Poco Loco een jaarlijkse omzet van meer dan 270 miljoen euro. Die cijfers groeien jaar na jaar.

Sinds 2010 maakt Poco Loco deel uit van de Finse Paulig Group. Deze familiale groep omarmt verschillende voedingsbedrijven die samen goed zijn voor 2.000 werknemers en een totale jaaromzet van 900 miljoen euro.

.

Om die groei verder te ondersteunen zijn we op zoek naar een Maintenance Coördinator. 

Van onze Maintenance Coördinator verwachten we iemand die zich thuis voelt in een uitdagende, technische omgeving. De focus ligt op het technische ondersteunen van de productie maar People management en projecten vormen ook een belangrijk deel van de dagtaak.

 • Je leidt een team van 14 medewerkers (techniekers, meestergasten en administratieve medewerkers).
 • Naast je sterke technische kennis heb je een belangrijke people management rol: je bent het aanspreekpunt voor jouw team, je coacht en motiveert, je begeleidt, steunt en je garandeert een optimale werkorganisatie en -planning.
 • Samen met jouw team draag je zorg voor alles wat techniek is. Je wordt zeer dicht betrokken bij alles wat engineering betreft: machinepark, productie- en verpakkingslijnen,
 • Je houdt een oog op het wisselstukkenbeheer, een stuk van het technisch aankoopproces etc.
 • Je behoudt een helicopterview op de taken van jouw techniekers en stuur bij waar nodig. Van tijd tot tijd bijt je jezelf vast in technische problemen en gaat door tot er een oplossing gevonden wordt.
 • Je bent zeker een “hands-on” type en spendeert een deel van je tijd tussen de machines die je grondig leert kennen.
 • Je bent het intern “laatste aanspreekpunt” als jouw mensen het probleem niet opgelost krijgen.
 • In jouw rol werk je intensief samen met jouw Technical & Engineering Manager en je collega-coördinatoren.
 • Je vormt ook een aanspreekpunt voor de diverse afdelingen: productie, preventie en kwaliteit waar je constructieve samenwerking mee opbouwt.
 • Je rapporteert aan de Technical & Engineering Manager

Profiel

 • Bachelor of Master (bij voorkeur elektromechanica met kennis mechanica, elektriciteit of elektronica).
 • Een tiental jaar relevante ervaring binnen een productieomgeving. Ervaring in voeding is uiteraard een plus.
 • Je bent een krachtige People manager.
 • Je werkt graag projectmatig en toont een ruime interesse voor technieken (elektrisch, mechanisch, pneumatisch, hydraulisch, PLC,etc.).
 • Stevige theoretische background gekoppeld aan een hands-on aanpak: je bent een laagdrempelig persoon, vlot en naturel in de omgang, iemand die makkelijk vertrouwen opbouwt, die dicht bij zijn/haar mensen staat.
 • Je hebt een stevig organisatietalent. Je behoudt het totale overzicht en duikt in de details waar nodig. Je weet je prioriteiten goed te bewaken en je stuurt flexibel bij waar nodig.
 • Je streeft continu naar optimalisatie en efficiëntie, je durft initiatieven lanceren, je denkt kritisch na en je bent niet bang om nieuwe zaken aan te pakken.
 • Je bent een enthousiaste teamplayer die houdt van uitdagingen en van een dynamische bedrijfscultuur houdt.

Wij bieden

 • Een boeiende, afwisselende en uitdagende job voor een echte techneut met de nodige mensenkennis.
 • Werken voor een financieel gezond, gestructureerd en internationaal groeibedrijf.
 • Ultramoderne fabriek waar er continu ruimte is voor verdere investeringen.
 • Je werkt in een bedrijf met een vlakke organisatiestructuur en een cultuur van onderling vertrouwen waardoor je veel vrijheid krijgt. Je krijgt de ruimte om zaken in handen te nemen en mee helpen de richting te bepalen.
 • Een marktcompetitief salaris met een pakket extralegale voordelen waaronder een bedrijfswagen.

Neem alvast een kijkje bij de testimonials op de website! Solliciteer via het online formulier op www.pocoloco.be, rubriek 'jobs'.

Sollicitatieproces

Kandidatuur

Shape Created with Sketch.
+

Eerste gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Assessment

iconmonstr-ruler-30 Created with Sketch.
+

Tweede gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Testdag

Shape Created with Sketch.
+

Contract bespreking

Shape Created with Sketch.

Kandidatuur

We ontvangen je kandidatuur liefst online. Na een positieve evaluatie nodigen we je uit voor een eerste gesprek met de personeelsdienst. Indien je niet in aanmerking komt brengen we jou zo snel mogelijk op de hoogte hiervan.

Eerste gesprek

In een eerste gesprek willen we meer weten over jouw verwachtingen, motivatie, ervaring en competenties. Ook zullen we je heel transparant meegeven wat onze verwachtingen zijn.

Assessment

Heb je ons overtuigd in het eerste gesprek, dan stellen we een assessment voor. Afhankelijk van welke functie je zou invullen, beschikken we over verschillende persoonlijkheidstesten en andere proeven. Dit helpt ons om een nog duidelijker beeld te krijgen van wie jij bent. Vaak kan je deze testen gewoon thuis op je eigen pc afleggen, wanneer het jou past. De testresultaten bespreken we nadien met je.

Tweede gesprek

Zijn het eerste gesprek en de testresultaten positief? Dan kan je zo snel mogelijk kennismaken met je toekomstige leidinggevende.

Testdag

Indien je een job in onze productie wil uitoefenen, plannen we ten slotte een testdag in. Je werkt even mee met je toekomstige collega’s en leidinggevende, tegen vergoeding. Dit is voor alle betrokkenen de beste manier om te weten te komen of het goed zit voor een verdere samenwerking.

Contract bespreking

Na een positieve eindevaluatie doen we je een contractvoorstel. Verschillende types contracten zijn mogelijk: interim, bepaalde duur of onbepaalde duur. We nodigen je uit voor de ondertekening van je contract en geven je ook een korte onthaalpresentatie. Zo weet je wat je mag verwachten als gloednieuwe Poco Loco-medewerker!