Preventieadviseur

Afdeling: Productie, Kantoor
Solliciteer nu

Preventieadviseur

Poco Loco produceert tortillachips en -wraps, taco shells, sauzen, dips en dinnerkits.

Met dit assortiment behoren we tot de marktleiders in private label tex-mexproducten, met klanten in meer dan 70 landen wereldwijd. Maar liefst 96% van de producten zijn bestemd voor export.

Poco Loco werd opgericht in Roeselare (België) in 1994 en heeft nu twee productielocaties en een hoogbouwmagazijn in België en een derde productielocatie in Milton Keynes (Verenigd Koninkrijk). Met meer dan 630 werknemers in Roeselare en 100 in het Verenigd Koninkrijk realiseert Poco Loco een jaarlijkse omzet van meer dan 270 miljoen euro. Die cijfers groeien jaar na jaar.

Sinds 2010 maakt Poco Loco deel uit van de Finse Paulig Group. Deze familiale groep omarmt verschillende voedingsbedrijven die samen goed zijn voor 2.000 werknemers en een totale jaaromzet van 900 miljoen euro.

Om onze groei verder te ondersteunen zoeken we een Preventieadviseur.

Jouw functie:

 • Onderzoeken van incidenten en integreren naar toekomstgerichte oplossingen om welzijn op het werk te verbeteren. Medewerkers aanzetten om incidenten te rapporteren en terugkoppelen over de ondernomen acties
 • Organisatie en geven van toolboxen en veiligheidsopleidingen (hoogwerker, lock-out procedure, …)
 • Onderzoeken van arbeidsongevallen en aanpassingen voorstellen/ implementeren teneinde de arbeidsveiligheid te verbeteren
 • Indienstellingsdossiers opmaken van nieuwe installaties en machines; Uitvoeren van risicoanalyses; Opstellen en helpen implementeren van veiligheidsinstructies en -procedures
 • Noodplanning: Eerste-Interventie-Ploeg continu opleiden en ondersteunen teneinde zo goed als mogelijk voorbereid te zijn als er zich een ernstig incident voordoet.
 • Ondersteuning in kader van ISO 50001: opvolgen van de energiemonitoring en verbeteracties op vlak van energiemanagement
 • Opvolgen van aanpassingen aan installaties en machines in het kader van noodplanning en welzijn;

Profiel

 • Je hebt een Ingenieurs- of Bachelorsdiploma in een technische richting op zak
 • Een diploma Preventieadviseur Niveau II is een belangrijk pluspunt of je bent bereid dit diploma te halen. Een diploma Preventieadviseur Niveau III is een minimumvereiste.
 • Je werkt georganiseerd en gestructureerd waarbij je dossiers stipt en accuraat opvolgt
 • Je bent flexibel ingesteld, stressbestendig en bent iemand die goed binnen een team samenwerkt.
 • Je neemt verantwoordelijkheid op om jouw dossier volledig zelfstandig af te handelen.
 • Je spreekt naast Nederlands een aardig mondje Frans.

En wat mag jij van ons verwachten?

 • Je werkt binnen de Safety-dienst die bestaat uit 4 personen en je rapporteert aan de Safety Manager
 • Je komt terecht in een ambitieuze, snel groeiende organisatie waar aandacht is voor de mens en z’n omgeving.
 • Je ziet je inzet en dynamisme beloond met een competitief salarispakket.

Solliciteer via het online formulier op www.pocoloco.be, rubriek 'jobs'.

Sollicitatieproces

Kandidatuur

Shape Created with Sketch.
+

Eerste gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Assessment

iconmonstr-ruler-30 Created with Sketch.
+

Tweede gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Testdag

Shape Created with Sketch.
+

Contract bespreking

Shape Created with Sketch.

Kandidatuur

We ontvangen je kandidatuur liefst online. Na een positieve evaluatie nodigen we je uit voor een eerste gesprek met de personeelsdienst. Indien je niet in aanmerking komt brengen we jou zo snel mogelijk op de hoogte hiervan.

Eerste gesprek

In een eerste gesprek willen we meer weten over jouw verwachtingen, motivatie, ervaring en competenties. Ook zullen we je heel transparant meegeven wat onze verwachtingen zijn.

Assessment

Heb je ons overtuigd in het eerste gesprek, dan stellen we een assessment voor. Afhankelijk van welke functie je zou invullen, beschikken we over verschillende persoonlijkheidstesten en andere proeven. Dit helpt ons om een nog duidelijker beeld te krijgen van wie jij bent. Vaak kan je deze testen gewoon thuis op je eigen pc afleggen, wanneer het jou past. De testresultaten bespreken we nadien met je.

Tweede gesprek

Zijn het eerste gesprek en de testresultaten positief? Dan kan je zo snel mogelijk kennismaken met je toekomstige leidinggevende.

Testdag

Indien je een job in onze productie wil uitoefenen, plannen we ten slotte een testdag in. Je werkt even mee met je toekomstige collega’s en leidinggevende, tegen vergoeding. Dit is voor alle betrokkenen de beste manier om te weten te komen of het goed zit voor een verdere samenwerking.

Contract bespreking

Na een positieve eindevaluatie doen we je een contractvoorstel. Verschillende types contracten zijn mogelijk: interim, bepaalde duur of onbepaalde duur. We nodigen je uit voor de ondertekening van je contract en geven je ook een korte onthaalpresentatie. Zo weet je wat je mag verwachten als gloednieuwe Poco Loco-medewerker!