Plant Manager Food

Afdeling: Productie, Ondersteunende & administratieve diensten
Solliciteer nu

Snack Food Poco Loco, gelegen te Roeselare, is lid van de Finse Paulig Group die 2000 werknemers telt en een omzet realiseert van 900 miljoen €. Als “private label” fabrikant is Poco Loco zelf verdeler van Tex Mex-voeding en snacks. Onze ruime variëteit aan tortillachips, wraps, dinnerkits, kruiden & dipsauzen, is wereldwijd in ruim 80 landen verkrijgbaar. De productiesite in Roeselare telt na 23 jaar ruim 600 werknemers en heeft een omzet van 260 miljoen €. Ons bedrijf kenmerkt zich door een duurzame groei, dankzij een hoge mate aan flexibiliteit, dynamiek en innovatie.

In het kader van die groei en door een interne promotie zijn wij op zoek naar een Plant Manager.

Als Plant Manager sta je in voor het beheer, organisatie en planning van alle productieactiviteiten van 2 grote productievestigingen van Poco Loco. In functie daarvan bepaal, implementeer en garandeer je de realisatie van de operationele doelstellingen. Je rapporteert aan de Operations Director.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je bent in de eerste plaats een uitstekend People manager: Coaching, motivatie en sturing van het team (170 FTE) is jouw ding. Je bent, samen met de coördinatoren en lijnverantwoordelijken, verantwoordelijk voor het inzetten van het juiste talent op de juiste plaats. Je zorgt voor regelmatig en gestructureerd overleg, vermijden en oplossen van eventuele conflicten, en het realiseren van de gezamenlijke objectieven.
 • Je bent verantwoordelijk voor een goed werkend systeem van kostenbeheersing op gebied van productie en productiviteit. Je stuurt dit geheel door concrete KPI’s en rapporteert daarover aan het management.
 • In samenwerking met de interne onderhoudsafdeling organiseer je een efficiënt onderhoud van de installaties, je vermijdt uitval en garandeert de continuïteit van de processen.
 • Je sensibiliseert de medewerkers naar een grotere betrokkenheid rond veiligheid, netheid en kwaliteit van het arbeidsproces en de werkomgeving.
 • Je meet, volgt en meldt de milieurelevante en preventie-informatie, en draagt bij tot een werkomgeving die conform is met de wettelijke milieu en veiligheidsbepalingen.
 • Je overlegt met en bevordert het contact met de sociale partners.
 • Je volgt nieuwe evoluties en ontwikkelingen op vlak van Productie op de voet en brengt deze kennis ook over op het team.

Jouw profiel:

 • Je hebt een Masterdiploma in een technische richting en kan terugblikken op een 10-tal jaar ervaring in een leidinggevende functie in een (Food)productieomgeving.
 • Je bent een inspirerende en motiverende People manager met goede leiderschap skills, die zijn/haar teams en afdelingen vlekkeloos in deze groeiende onderneming begeleidt en aanstuurt. Je kan verandering uitdragen en mensen stimuleren om verantwoordelijkheid en initiatief te nemen. Idealiter heb je ervaring met het werken met mensen in een ploegenstelsel.
 • Je combineert een strategisch denkvermogen met een sterk probleemoplossend vermogen en professioneel pragmatisme.
 • Je hebt kennis en ervaring inzake het structureren, beheren en continu verbeteren van processen in een of meerdere complexe productiesites.
 • Je bent analytisch, hebt een kritische mindset ten aanzien van bestaande flows en houdt ervan om te streven naar optimalisatie.
 • Je communiceert vlot en duidelijk op alle niveaus in het Nederlands, Engels en Frans. 

Wij bieden:

 • Als Plant Manager krijg je een uitdagende en gevarieerde job met veel verantwoordelijkheid in een ambitieuze, snel groeiende organisatie.
 • Wij zorgen voor een gezond evenwicht tussen je werk- en privéleven met ruimte voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Je ziet je inzet en dynamisme beloond met een competitief salarispakket.

Sollicitatieproces

Kandidatuur

Shape Created with Sketch.
+

Eerste gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Assessment

iconmonstr-ruler-30 Created with Sketch.
+

Tweede gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Testdag

Shape Created with Sketch.
+

Contract bespreking

Shape Created with Sketch.

Kandidatuur

We ontvangen je kandidatuur liefst online. Na een positieve evaluatie nodigen we je uit voor een eerste gesprek met de personeelsdienst. Indien je niet in aanmerking komt brengen we jou zo snel mogelijk op de hoogte hiervan.

Eerste gesprek

In een eerste gesprek willen we meer weten over jouw verwachtingen, motivatie, ervaring en competenties. Ook zullen we je heel transparant meegeven wat onze verwachtingen zijn.

Assessment

Heb je ons overtuigd in het eerste gesprek, dan stellen we een assessment voor. Afhankelijk van welke functie je zou invullen, beschikken we over verschillende persoonlijkheidstesten en andere proeven. Dit helpt ons om een nog duidelijker beeld te krijgen van wie jij bent. Vaak kan je deze testen gewoon thuis op je eigen pc afleggen, wanneer het jou past. De testresultaten bespreken we nadien met je.

Tweede gesprek

Zijn het eerste gesprek en de testresultaten positief? Dan kan je zo snel mogelijk kennismaken met je toekomstige leidinggevende.

Testdag

Indien je een job in onze productie wil uitoefenen, plannen we ten slotte een testdag in. Je werkt even mee met je toekomstige collega’s en leidinggevende, tegen vergoeding. Dit is voor alle betrokkenen de beste manier om te weten te komen of het goed zit voor een verdere samenwerking.

Contract bespreking

Na een positieve eindevaluatie doen we je een contractvoorstel. Verschillende types contracten zijn mogelijk: interim, bepaalde duur of onbepaalde duur. We nodigen je uit voor de ondertekening van je contract en geven je ook een korte onthaalpresentatie. Zo weet je wat je mag verwachten als gloednieuwe Poco Loco-medewerker!

Kom eens Curieuzeneuzen op dinsdag!

curieuzeneuzen