Factory Manager Food

Afdeling: Productie, Kantoor
Solliciteer nu

Poco Loco produceert tortillachips en -wraps, taco shells, sauzen, dips en dinnerkits. Met dit assortiment behoren we tot de marktleiders in private label tex-mexproducten, met klanten in meer dan 70 landen wereldwijd. Maar liefst 96% van de producten zijn bestemd voor export.
Poco Loco werd opgericht in Roeselare (België) in 1994 en heeft nu twee productielocaties en een hoogbouwmagazijn in België en een derde productielocatie in Milton Keynes (Verenigd Koninkrijk). Met meer dan 680 werknemers in Roeselare en 100 in het Verenigd Koninkrijk realiseert Poco Loco een jaarlijkse omzet van meer dan 270 miljoen euro. Die cijfers groeien jaar na jaar.
Sinds 2010 maakt Poco Loco deel uit van de Finse Paulig Group. Deze familiale groep omarmt verschillende voedingsbedrijven die samen goed zijn voor 2.000 werknemers en een totale jaaromzet van 900 miljoen euro.

In het kader van die groei zijn wij op zoek naar een Factory Manager.

Als Factory Manager sta je in voor het beheer, organisatie en planning van alle productieactiviteiten van de chipsfabriek. In functie daarvan bepaal, implementeer en garandeer je de realisatie van de operationele doelstellingen. Je rapporteert aan de Operations Director.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je bent in de eerste plaats een uitstekend People manager: coaching, motivatie en sturing van het team (280 FTE die werken in een 24/5 en vast weekend regime) is jouw ding. Je bent, samen met je Productiemanagers en Meestergasten, verantwoordelijk voor het inzetten van het juiste talent op de juiste plaats. Je zorgt voor regelmatig en gestructureerd overleg en voor het realiseren van de gezamenlijke objectieven.
 • Je bent verantwoordelijk voor een goed werkend systeem van kostenbeheersing op gebied van productie en productiviteit. Je stuurt dit geheel door concrete KPI’s en rapporteert daarover aan de Operations Director.
 • Met je Maintenance Manager organiseer je via de interne onderhoudsafdeling een efficiënt onderhoud van de installaties, je vermijdt uitval en garandeert de continuïteit van de processen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en goede werking van het QC labo, productieplanning en productiemagazijn.
 • Je sensibiliseert de medewerkers naar een grotere betrokkenheid rond veiligheid, netheid en kwaliteit van het arbeidsproces en de werkomgeving.
 • Je bent finaal verantwoordelijk voor de opvolging van de wettelijke milieu -en veiligheidsbepalingen
 • Je overlegt met en bevordert het contact met de sociale partners.
 • Je volgt nieuwe evoluties en ontwikkelingen op vlak van productie op de voet en brengt deze kennis ook over op het team.

Jouw profiel:

 • Je hebt een Masterdiploma in een technische richting en kan terugblikken op een 10-tal jaar ervaring in een leidinggevende functie in een (Food)productieomgeving.
 • Je bent een inspirerende en motiverende People manager met goede leiderschap skills, die zijn teams en afdelingen vlekkeloos in deze groeiende onderneming begeleidt en aanstuurt. Je kan verandering uitdragen en mensen stimuleren om verantwoordelijkheid en initiatief te nemen. Idealiter heb je ervaring met het werken met mensen in een ploegenstelsel.
 • Je combineert een strategisch denkvermogen met een sterk probleemoplossend vermogen en professioneel pragmatisme.
 • Je hebt kennis en ervaring inzake het structureren, beheren en continu verbeteren van processen in een of meerdere complexe productiesites.
 • Je bent analytisch, hebt een kritische mindset ten aanzien van bestaande flows en houdt ervan om te streven naar optimalisatie.
 • Je communiceert vlot en duidelijk op alle niveaus in het Nederlands en Engels

Wij bieden:

 • Als Factory Manager krijg je een uitdagende en gevarieerde job met veel verantwoordelijkheid in een ambitieuze, snel groeiende organisatie.
 • Wij zorgen voor een gezond evenwicht tussen je werk- en privéleven met ruimte voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Je ziet je inzet en dynamisme beloond met een competitief salarispakket.

Sollicitatieproces

Kandidatuur

Shape Created with Sketch.
+

Eerste gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Assessment

iconmonstr-ruler-30 Created with Sketch.
+

Tweede gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Testdag

Shape Created with Sketch.
+

Contract bespreking

Shape Created with Sketch.

Kandidatuur

We ontvangen je kandidatuur liefst online. Na een positieve evaluatie nodigen we je uit voor een eerste gesprek met de personeelsdienst. Indien je niet in aanmerking komt brengen we jou zo snel mogelijk op de hoogte hiervan.

Eerste gesprek

In een eerste gesprek willen we meer weten over jouw verwachtingen, motivatie, ervaring en competenties. Ook zullen we je heel transparant meegeven wat onze verwachtingen zijn.

Assessment

Heb je ons overtuigd in het eerste gesprek, dan stellen we een assessment voor. Afhankelijk van welke functie je zou invullen, beschikken we over verschillende persoonlijkheidstesten en andere proeven. Dit helpt ons om een nog duidelijker beeld te krijgen van wie jij bent. Vaak kan je deze testen gewoon thuis op je eigen pc afleggen, wanneer het jou past. De testresultaten bespreken we nadien met je.

Tweede gesprek

Zijn het eerste gesprek en de testresultaten positief? Dan kan je zo snel mogelijk kennismaken met je toekomstige leidinggevende.

Testdag

Indien je een job in onze productie wil uitoefenen, plannen we ten slotte een testdag in. Je werkt even mee met je toekomstige collega’s en leidinggevende, tegen vergoeding. Dit is voor alle betrokkenen de beste manier om te weten te komen of het goed zit voor een verdere samenwerking.

Contract bespreking

Na een positieve eindevaluatie doen we je een contractvoorstel. Verschillende types contracten zijn mogelijk: interim, bepaalde duur of onbepaalde duur. We nodigen je uit voor de ondertekening van je contract en geven je ook een korte onthaalpresentatie. Zo weet je wat je mag verwachten als gloednieuwe Poco Loco-medewerker!