Key Account Manager Retail

Afdeling: Kantoor
Solliciteer nu

Poco Loco produceert tortillachips en -wraps, taco shells, sauzen, dips en dinnerkits.

Met dit assortiment behoren we tot de marktleiders in private label tex-mexproducten, met klanten in meer dan 70 landen wereldwijd. Maar liefst 96% van de producten zijn bestemd voor export.

Poco Loco werd opgericht in Roeselare (België) in 1994 en heeft nu twee productielocaties en een hoogbouwmagazijn in België en een derde productielocatie in Milton Keynes (Verenigd Koninkrijk). Met meer dan 680 werknemers in Roeselare en 100 in het Verenigd Koninkrijk realiseert Poco Loco een jaarlijkse omzet van meer dan 275 miljoen euro. Die cijfers groeien jaar na jaar.

Sinds 2010 maakt Poco Loco deel uit van de Finse Paulig Group. Deze familiale groep omarmt verschillende voedingsbedrijven die samen goed zijn voor 2.000 werknemers en een totale jaaromzet van 900 miljoen euro.

 

Ook in deze uitzonderlijke periode blijft Poco Loco op zoek naar nieuwe collega’s! Meer over solliciteren in tijden van corona en over starten bij Poco Loco https://www.pocoloco.be/jobs/working-poco-loco

 

Om onze groei verder te ondersteunen zoeken we een extra collega Key Account Manager Retail

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je vertaalt het verkoopbudget naar een actieplan en zorgt er voor dat de commerciële doelstellingen behaald worden.
 • Je onderhoudt voortdurend contact met een groep van cruciale key accounts, volgt hen nauwgezet op en staat garant voor een nauwe commerciële band met je klanten.
 • Je bent verantwoordelijk voor de commerciële onderhandelingen met de key accounts tijdens de periodieke tendering.
 • Je stelt je salesforecast voortdurend bij. Daartoe stem je activiteiten en promoties af met je klanten en de collega’s van Demand Planning.
 • Je identificeert prospecten en bouwt je klantenportefeuille verder uit.
 • Je volgt de evoluties in de markt nauwgezet op en brengt je inzichten uit het veld mee zodat we geen opportuniteiten missen.
 • Je rapporteert aan de Country Manager GAS & Benelux.

Jouw Profiel:

 • Je genoot een hogere opleiding en bent van nature analytisch en cijfermatig ingesteld.
 • Met je empathie en sterke verbale skills kan je op diverse niveaus onderhandelen.
 • Je hebt een eerste internationale sales ervaring binnen FMCG, Retail (voeding)
 • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands, Frans en Engels.
 • Naast je commerciële en analytische skills bezit je ook een flinke portie creativiteit, ben je stressbestendig en durf je knopen door te hakken.
 • Kennis van Private Label is een pluspunt.
 • Je werkt vanuit Roeselare en bent bereid op regelmatige tijdstippen te reizen (20% van je tijd, in korte business trips van 2 à 3 dagen)

En wat mag jij van ons verwachten?

 • Je komt terecht in een ambitieuze, snel groeiende organisatie waar aandacht is voor de mens en z’n omgeving
 • Je ziet je inzet en dynamisme beloond met een competitief salarispakket.

 

Solliciteer nu online! Vul het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe.
Je kunt alvast de Poco Loco-sfeer even opsnuiven door de getuigenissen te lezen op onze site

Sollicitatieproces

Kandidatuur

Shape Created with Sketch.
+

Eerste gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Online test

iconmonstr-ruler-30 Created with Sketch.
+

Tweede gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Testdag

Shape Created with Sketch.
+

Bespreking contract

Shape Created with Sketch.

Kandidatuur

We ontvangen je kandidatuur het liefst online. Na een positieve evaluatie nodigen we je uit voor een eerste gesprek (vanop afstand) met de personeelsdienst. Indien je niet in aanmerking komt brengen we jou zo snel mogelijk op de hoogte hiervan.

Eerste gesprek

In een eerste gesprek willen we meer weten over jouw verwachtingen, motivatie, ervaring en competenties. Ook zullen we je heel transparant meegeven wat onze verwachtingen zijn. Uiteraard kan jij ons ook jouw vragen stellen.

Online test

Heb je ons overtuigd in het eerste gesprek, dan vragen we je om enkele online tests in te vullen. Dit helpt ons om een nog duidelijker beeld te krijgen van wie jij bent. Vaak kan je deze testen gewoon thuis op je eigen pc afleggen, wanneer het jou past. Achteraf bespreken we de resultaten met jou.

Tweede gesprek

Zijn het eerste gesprek en de testresultaten positief? Dan kan je zo snel mogelijk kennismaken met je toekomstige leidinggevende.

Testdag

Indien je een job in onze productie wil uitoefenen, plannen we ten slotte een testdag in. Je werkt even mee met je toekomstige collega’s en leidinggevende, tegen vergoeding. Indien je hebt gesolliciteerd voor een ondersteunende functie, ga je een dag op assessment. Op die manier kunnen zowel jij van jouw kant als wij van onze kant te weten komen of het goed zit voor een verdere samenwerking.

Bespreking contract

Na een positieve eindevaluatie doen we je een contractvoorstel. Verschillende types contracten zijn mogelijk: interim, bepaalde duur of onbepaalde duur. We nodigen je uit voor de ondertekening van je contract en geven je ook een korte onthaalpresentatie. Zo weet je wat je mag verwachten als gloednieuwe Poco Loco-medewerker!