Production Manager Frying

Afdeling: Productie, Kantoor
Solliciteer nu

Poco Loco produceert tortillachips en -wraps, taco shells, sauzen, dips en dinnerkits. Met dit assortiment behoren we tot de marktleiders in private label tex-mexproducten, met klanten in meer dan 70 landen wereldwijd. Maar liefst 96% van de producten zijn bestemd voor export.
Poco Loco werd opgericht in Roeselare (België) in 1994 en heeft nu twee productielocaties en een hoogbouwmagazijn in België en een derde productielocatie in Milton Keynes (Verenigd Koninkrijk). Met meer dan 680 werknemers in Roeselare en 100 in het Verenigd Koninkrijk realiseert Poco Loco een jaarlijkse omzet van meer dan 270 miljoen euro. Die cijfers groeien jaar na jaar.
Sinds 2010 maakt Poco Loco deel uit van de Finse Paulig Group. Deze familiale groep omarmt verschillende voedingsbedrijven die samen goed zijn voor 2.000 werknemers en een totale jaaromzet van 900 miljoen euro.

In het kader van die groei zijn wij op zoek naar een Production Manager.

Samen met je collega prodution manager van de inpakafdeling ben je verantwoordelijk voor de chipsafdeling van Poco Loco. Hierbij breng je continu verbeteringen aan en los je problemen op. Je geeft hierbij leiding aan het team van 70 medewerkers dat verantwoordelijk is voor het bakproces en voor de taco/tub-afdeling.

 

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je volgt de processen en installaties in de productieafdeling op en werkt hiervoor continu verbeteringen uit en test die
 • Je spoort kwaliteits- en rendementsverliezen op en lost ze op door productieprocessen op te volgen en door de KPI’s te analyseren
 • Je geeft leiding aan de productiemedewerkers om onverwachte problemen en incidenten in het bakproces en in de taco/tub-afdeling op te lossen
 • Je bewaakt de veiligheid binnen de werkomgeving en de kwaliteit van het productieproces en sensibiliseert de medewerkers hierrond en stimuleert hen naar een grotere betrokkenheid
 • Je biedt ondersteuning aan de R&D-afdeling bij het upscalen van nieuwe recepturen en begeleidt hen bij de ingebruikname van nieuwe recepturen
 • Je houdt ingevoerde systemen zoals 5S, standaardisering … up-to-date
 • Je bewaakt de optimale efficiëntie van de productieprocessen
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de Factory Manager Frying

 

Jouw profiel:

 • Je hebt een diploma Industrieel Ingenieur of Bio-Ingenieur
 • Je hebt minimum 5 jaar ervaring in een industrieel productiebedrijf, bij voorkeur in een proces waar er op een industriële manier producten in olie gebakken worden. Kennis van de werking van de bestanddelen en componenten in bakrecepturen en de procesparameters in de bakprocessen zijn een belangrijk pluspunt.
 • Je bent hands-on en je gaat problemen niet uit de weg
 • Je hebt een goed technisch inzicht om een probleem te analyseren
 • Je bent analytisch en cijfermatig ingesteld, je kan autonoom werken en je weet het overzicht steeds te behouden
 • Je bent een inspirerende en motiverende peoplemanager met goede leadership skills
 • Je hebt op regelmatige basis overleg met de verantwoordelijken binnen jouw afdeling en bent bereid om af en toe buiten je normale werkuren te komen voor overleg met hen
 • Je communiceert vlot en duidelijk op alle niveaus in het Nederlands, Engels en je hebt noties van Frans

 

Wij bieden:

 • Een rol in een ambitieuze, snelgroeiende organisatie met een internationale scope
 • De kans om je ondernemingszin in te zetten in een professionele en mensgerichte omgeving
 • Je wordt tewerkgesteld in de Poco Loco productiesite in Roeselare
 • Je ziet je inzet en dynamisme beloond worden met een concurrentieel salarispakket

 

Sollicitatieproces

Kandidatuur

Shape Created with Sketch.
+

Eerste gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Assessment

iconmonstr-ruler-30 Created with Sketch.
+

Tweede gesprek

Shape Created with Sketch.
+

Testdag

Shape Created with Sketch.
+

Contract bespreking

Shape Created with Sketch.

Kandidatuur

We ontvangen je kandidatuur liefst online. Na een positieve evaluatie nodigen we je uit voor een eerste gesprek met de personeelsdienst. Indien je niet in aanmerking komt brengen we jou zo snel mogelijk op de hoogte hiervan.

Eerste gesprek

In een eerste gesprek willen we meer weten over jouw verwachtingen, motivatie, ervaring en competenties. Ook zullen we je heel transparant meegeven wat onze verwachtingen zijn.

Assessment

Heb je ons overtuigd in het eerste gesprek, dan stellen we een assessment voor. Afhankelijk van welke functie je zou invullen, beschikken we over verschillende persoonlijkheidstesten en andere proeven. Dit helpt ons om een nog duidelijker beeld te krijgen van wie jij bent. Vaak kan je deze testen gewoon thuis op je eigen pc afleggen, wanneer het jou past. De testresultaten bespreken we nadien met je.

Tweede gesprek

Zijn het eerste gesprek en de testresultaten positief? Dan kan je zo snel mogelijk kennis maken met je toekomstige leidinggevende.

Testdag

Indien je een job in onze productie wil uitoefenen, plannen we ten slotte een testdag in. Je werkt even mee met je toekomstige collega’s en leidinggevende, tegen vergoeding. Dit is voor alle betrokkenen de beste manier om te weten te komen of het goed zit voor een verdere samenwerking.

Contract bespreking

Na een positieve eindevaluatie doen we je een contract voorstel. Verschillende types contracten zijn mogelijk: interim, bepaalde duur of onbepaalde duur. We nodigen je uit voor de ondertekening van je contract en geven je ook een korte onthaalpresentatie. Zo weet je wat je mag verwachten als gloednieuwe Poco Loco medewerker!