Inspiratie

Herkenbaar? Na het werk vind je de tijd niet om uitgebreid te koken? Of je ontvangt straks gasten en je wilt hen verrassen met een origineel recept.

Doe eens "loco" en combineer onze producten met een stukje vlees, vis of zelfs fruit. Zo zorg je voor een complete en evenwichtige maaltijd met een ‘personal touch’.

Ontdek het recept bestekje
Appel chimichangas
4 pers

Stoof de appels in een eetlepel boter en voeg suiker toe naar smaak. Schep een vierde van de appelvulling in het midden van de tortilla en vouw eerst onder- en bovenkant en daarna de zijkanten van de tortilla goed dicht.
Leg de appelpakketjes of chimichangas op de naad in een beboterde ovenschaal en smeer de bovenkant rijkelijk in met gesmolten boter. Bestrooi ze met suiker en een snuifje kaneel, en bak de chimichangas gedurende 10 minuten op 200°C. Tip: serveer de chimichangas warm met opgeklopte vanilleroom of een bolletje vanille-ijs.

2 à 3 appels Suiker Snuifje kaneel Boter 4 Poco Loco tortilla’s natural
Ontdek het recept bestekje
Chili con carne en croûte
4 pers

Stoof een ajuin samen met paprika’s, knoflook, rode chili en bak het rundergehakt. Voeg de Poco Loco burrito saus en de fijngesneden tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Meng de uitgelekte bonen en maïs onder het vlees en laat het geheel nog eens opkoken. Hak de koriander fijn, meng onder de chili con carne en giet die in een ovenvaste schotel. Verkruimel de chips en meng ze met verkruimelde blauwe kaas en de geraspte cheddarkaas. Strooi een dikke laag van deze mix over de chili con carne. Gratineer het geheel gedurende 8 minuten op 200°C.

300 gr. rundergehakt 1 ajuin 2 tomaten 1 rode paprika 1 groene paprika 2 rode chilipepers 3 teentjes knoflook Verse koriander Blauwe kaas Geraspte cheddarkaas 50 gr. mais 1 blik Poco Loco chilli beans 1 bokaal Poco Loco burrito saus 75 gr. Poco Loco tortillachips crispy salted
Ontdek het recept bestekje burrito
Burrito’s
4 pers

Stoof een ajuin samen met paprika’s, knoflook, rode chili en bak het rundergehakt. Voeg de Poco Loco burrito saus en de fijngesneden tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

Meng de uitgelekte bonen en maïs onder het vlees en laat het geheel nog eens opkoken. Hak de koriander fijn en meng met het vlees. Verwarm de tortillas volgens de instructies op de verpakking. Schik enkele lepels vulling op de tortilla en bestrooi met kaas en nog wat extra tomatenblokjes en koriander. Vouw de burrito dicht en klaar is kees.

Serveer de burrito met zure room en Poco Loco sliced jalapeño’s voor extra pit.

300 gr. rundergehakt 1 ajuin 2 tomaten 1 rode paprika 1 groene paprika 2 rode chilipepers 3 teentjes knoflook Verse koriander Geraspte cheddarkaas 50 gr. mais 1 blik Poco Loco chilli beans 1 bokaal Poco Loco burrito saus 8 Poco Loco tortilla's natural
Ontdek het recept bestekje Fajita’s
Fajita’s
4 pers

Bak de reepjes kippenvlees aan in wat vetstof. Snijd de paprika’s in repen, de ajuin in ringen en voeg beiden toe aan het vlees. Voeg de Poco Loco fajita kruidenmix toe en roerbak tot alles gaar is.
Verwarm de tortilla’s volgens de instructies op de verpakking. Bestrijk de tortillas met enkele eetlepels fajitasaus, schik er de gebakken kippen- en groentenreepjes op en vouw dicht. Serveer de fajita’s met zure room, tomatensalsa en verse koriander. Of bespaar tijd en moeite met de Poco Loco fajita dinner kit.

400 gr. kippenvlees in reepjes 2 grote ajuinen 1 rode paprika 1 groene paprika 1 bokaal Poco Loco fajita saus 1 zakje Poco Loco fajita kruidenmix 8 Poco Loco tortilla’s natural
Ontdek het recept bestekje
Crab cake tacos
4 pers

Cutter de surimisticks en de witte vis fijn, voeg de fijngesneden paprika en gesnipperde ui toe en meng het geheel met losgeklopte eieren en room. Kruid af met geperste knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Meng de bloem onder het beslag en voeg vers gehakte koriander toe.

Verwarm een pan met wat olie of boter, schep een eetlepel van het beslag in de pan en laat goudbruin bakken. Je kan meerdere krabcakes terzelfdertijd bakken. Daarna gaan de cakes 10 minuten in de oven op 200°C. Bak ook de taco shells in de oven volgens de instructies op de verpakking. Vul de taco shell met sla, avocado, tomaat, rode ajuin, crabcakes, zure room of tartaarsaus. Serveer met een schijfje limoen en koriander voor extra smaak.

200 gr. witte vis 200 gr. surimisticks 6 eieren 50 ml room 1 kleine ajuin, fijngesnipperd 3 teentjes knoflook 1 Rode paprika, fijngesneden 1 Rode paprika, fijngesneden 1 avocado in blokjes 2 tomaten in blokjes 1 citroen Koriander Ijsbergsla Zure room Snuifje paprikapoeder 5 eetlepels bloem 8 Poco Loco crispy taco shells
Ontdek het recept bestekje Mexicaanse salad bowl met avocadodressing
Mexicaanse salad bowl met avocado
4 pers

Druk de tortilla’s goed aan in een vorm van circa 12 cm diameter, bijvoorbeeld een vuurvaste soepkom. Giet er droge rijst in om de vorm te behouden en bak 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Verwijder de rijst en laat de vorm afkoelen.
Laat de bonen en maïs uitlekken in een vergiet. Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes, de rode ajuinen in fijne ringen. Halveer, ontpit en schil de avocado’s en maak er blokjes van.
Neem één eetlepel avodacoblokjes apart en doe die in de blender, samen met citroensap, mayonaise, 1 eetlepel gehakte koriander en enkele schijfjes jalapeño’s naar smaak. Mix alles tot één geheel.
Meng de groenten met wat citroensap en kruid af met Poco Loco guacamole kruiden. Schik de groentenmengeling in de voorgevormde tortilla’s en serveer de avocadodressing apart. Serveer de rest van de jalapeño schijfjes bij de salade voor extra pit.

4 tomaten 2 avocado’s 1 gele paprika 1 rode paprika 1 klein blikje maïskorrels 1 klein blikje kidneybonen 1 klein blikje zwarte bonen Halve rode ajuin Verse koriander 1 eetlepel limoensap 2 eetlepels mayonaise 1 koffielepel Poco Loco Mexican Guacamole spice mix Enkele schijfjes Poco Loco sliced jalapeño’s 4 Poco Loco tortilla’s natural
Ontdek het recept bestekje quesadillas met guacemole
Quesadillas met guacamole
4 pers

Meng alle ingrediënten: cheddarkaas, lente-uitjes, koriander en rode chilipeper, en voeg kruiden toe naar eigen smaak. Verdeel de vulling over 4 tortilla’s en leg er een andere tortilla op. Bak de quesadilla in de pan, op de grill of barbecue aan beide kanten tot de kaas gesmolten is. Tip: voeg scampi of stukjes gebakken kipfilet toe voor een feestelijke vulling.
Ontpit, schil en plet de avocado. Mix de avocado met de Poco Loco Mexican guacamole spice mix.
Snijd de quesadilla in stukken en serveer met de guacamole en limoenschijfjes.

2 rijpe avocado’s 4 fijngesneden lente-uitjes 200 gr. geraspte cheddarkaas 3 eetlepels verse gehakte koriander 1 à 2 rode fijngehakte chilipeper (met of zonder zaadjes) 1 zakje Poco Loco Mexican Guacamole spice mix 8 Poco Loco corn tortilla’s
Ontdek het recept bestekje Dürüm met kip
Dürüm met kip
4 pers

Snijd de ajuin en paprika in fijne stukjes. Bak deze samen met de kippenreepjes en een geperst lookteentje in 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met komijn, chilipoeder, paprikapoeder en koriander en bak tot de kip gaar is.
Voor de saus meng je zure room, mayonaise, geperste look, een mespuntje chilipoeder en zout. Voeg naar eigen smaak gesnipperde munt en peterselie toe. Bestrijk de dürüm met een eetlepel saus en schik er de gebakken kip op. Afwerken doe je met ijsbergsla of witte kool en tomaat. Rol de dürüm stevig op en serveer met frietjes en extra saus.

500 gr. kip in reepjes 1 ajuin 1 rode paprika 2 teentjes look Tomaat in schijfjes IJsbergsla of fijngesneden witte kool Munt Peterselie Verse koriander Chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder 3 eetlepels zure room 3 eetlepels mayonaise 4 Poco Loco dürüm wraps
Ontdek het recept bestekje Wrap met rode biet, geitenkaas en walnoten
Wrap met geitenkaas, rode biet en walnoot
4 pers

Smeer je wrap in met mosterdvinaigrette. Snijd de rode biet in kleine blokjes en plaats deze op de wrap. Leg er enkele stukjes geitenkaas bij schik er de rucola en walnoten op. Het enige wat je rest, is stevig oprollen.

Rucola Rode biet Walnoten Mosterdvinaigrette Verse geitenkaas of chèvre buche 4 Poco Loco wraps natural